NederlandsfrancaisEnglishhomepaginaover chainonze expertiseonze resultatenonze referentiesonze partnerswerken bij chaincontacteer onslinks
 

Uitdaging

Chain Aanpak

Wie is Chain

Uitdaging

Managers zijn de voorbije jaren onder een steeds grotere druk komen te staan om de performantie van hun onderneming of hun afdeling te verbeteren en tezelfdertijd kostenreducties te realiseren. Massale investeringen in ondermeer ERP, workflow management, CRM, e-Business lossen de gewenste verwachtingen vaak niet in. De oorzaak ligt vaak in het gebrek aan onderzoek naar de efficintie van de bestaande bedrijfsprocessen. In hun zoektocht naar verbetering zijn de meeste managers er immers achter gekomen dat de performantie en het succes van een bedrijf vaak het gevolg is van een betere organisatie van de bestaande bedrijfsprocessen. Goed gestructureerde, goed opgezette en goed beheerde processen zijn vaak het antwoord op de vele moeilijkheden en uitdagingen die bedrijven vandaag ondervinden.

Wenst U vandaag te werken aan het:
- Verbeteren van uw concurrentiestrategie
- Streven naar een hogere productiviteit,efficintie en doeltreffendheid
- Opzetten van een nieuwe werkomgeving
- Optimaliseren van uw "Time to market"
- Bereiken van een hogere klantgerichtheid
- Opbouwen van een kanalenstrategie
- Verbeteren van uw operationele veerkracht
- Tegemoetkomen aan uw vooropgezette budgetten
- Realiseren van verbeterde organisatie- of bedrijfsresultaten
- Elimineren van (deel)activiteiten die geen of te weinig toegevoegde waarde hebben

Een oplossing voor de hierboven aangegeven uitdagingen is zondermeer het verbeteren door beschrijving, analyse, simulatie, optimalisatie en implementatie van uw bedrijfsprocessen.

top

 

Chain Aanpak

Chain levert diensten op alle vlakken van procesmanagement, van het ontwikkelen van een visie tot de implementatie ervan, van het ontwerpen van de processen tot het omzetten in de praktijk. De Chain consultants doen dit alles gebaseerd op een grote theoretische kennis gekoppeld aan een ruime, praktische ervaring. Zij realiseren procesverbeteringen voornamelijk op logistiek vlak.

A. Chain richt zich op die processen die een hoge directe impact hebben op de organisatie en het beheer van de organisatie
- Chain werkt door zijn doorgedreven BPR-methodologie op alle processen in uw organisatie.
- Chain is resultaatgedreven en we garanderen dan ook een duidelijk meetbare verbetering.

B. Chain verandert uw organisatie ECHT

- Complete consultancy : Traditionele consultancy bedrijven beperken zich meestal tot het schrijven van rapporten en studies. Chain implementeert haar voorstellen ook.
- Change Management : Chain voert ook samen met u de implementatie uit en integreert in haar projecten doorgedreven Change Management. Wij begeleiden de sleutelfiguren in uw processen om samen de verbetering te realiseren, volledig op uw maat.
- Project - Interim Management : Om de doorgedreven verandering te kunnen doorvoeren bieden wij ook specifiek project management en interim management aan.
C. Chain heeft ruime ervaring in procesverbetering
- Chain heeft ervaring opgebouwd binnen de "Big 5" consultancy bedrijven en hebben kennis van de meeste processen.
- Al onze consultants hebben praktische ervaring met Business Process Re-engineering.
- De ervaring geldt voor een zeer ruim palet aan sectoren zowel in de privé- als de publieke sector.

top

 

Wie is "Chain"

Chain werd opgericht in 2004 door Eddy Merckx als alternatief voor de grotere consulting firma's die een steeds breder spectrum van consulting services bestrijken en zich hierbij eerder richten op IT-gerelateerde diensten. Al te vaak wordt er geautomatiseerd nog voor een proces kritisch bekeken, uitgetekend en verbeterd wordt. Chain, is de specialist in procesmanagement en zal zich richten op het hart van uw organisatie, de processen.

De naam Chain verwijst rechtstreeks naar de opeenvolging van schakels - de activiteiten - die samen de keten - het proces - vormen in een bedrijf. Niet alleen een keten, maar ook een bedrijf is immers net zo sterk als haar zwakste schakel.

Chain is de specialist in procesanalyse van uw bedrijf en zoekt samen met u naar mogelijke oplossingen om dat proces te verbeteren.

Onder de Chain vleugels werken zelfstandige consultants met een zeer ruime ervaring in de consultingwereld. Op deze wijze kunnen verschillende processen benaderd worden door specialisten in de materie.

Eddy Merckx is ingenieur van opleiding en heeft een bijkomende specialisatie bedrijfsbeheer en logistiek management gevolgd. Voor hij overstapte naar consulting, startte hij zijn carrire in productielogistiek in de farmaceutische sector. Hij heeft intussen meer dan 10 jaar consulting ervaring opgebouwd voornamelijk in Supply Chain Management en dat in uiteenlopende sectoren. Hij werkt eveneens als logistiek interim en crisis manager en als project manager

 

top

 
send a mail to us.
Copyright 2006 CHAIN